Alcon lanceert nieuwe Precision7 contactlenzen


16/07/2024 18:09
Alcon Precision7 contactlenzen

Alcon bereidt zich voor om een nieuwe reeks contactlenzen genaamd Precision7™ op starten. Deze lenzen zijn ontworpen om gedurende zeven dagen gedragen te worden en bieden zo een alternatief voor de gebruikelijke dag- of maandlenzen.

Wat we weten over Precision7

De Precision7™ reeks bevat verschillende varianten: Precision7™, Precision7™ for Astigmatism, Precision7™ Multifocal, en Precision7™ Multifocal Toric. Deze lenzen zijn gemaakt van een materiaal dat 55% water en 45% serafilcon A bevat, een siliconehydrogel.

Innovaties in contactlenstechnologie

Met de introductie van een 1-weeks lens is er sprake van een belangrijke innovatie op de contactlensmarkt door Alcon. De meeste lenzen zijn ontworpen voor dagelijks of maandelijks gebruik, en zo biedt een weeklens een nieuw alternatief. Dit kan meer comfort bieden en mogelijk een betere ooggezondheid voor gebruikers die vinden dat daglenzen te frequent zijn en maandlenzen te lang.

Lanceringdatum voor Precision7

De exacte lanceringdatum voor de Precision7™ is nog niet bekend, maar het zal naar verwachting binnenkort zijn. Naarmate meer details bekend worden, zal Alcon waarschijnlijk aanvullende informatie geven over de beschikbaarheid en prijzen van deze nieuwe lenzen.

Blijf op de hoogte van updates over de lancering van Precision7™ en prijsdetails wanneer deze beschikbaar komen. Zodra Precision7 wordt gelanceerd, zal Lenspricer de prijzen gaan volgen.


Rasmus onderzoekt en schrijft over de nieuwste trends en nieuws op het gebied van zicht en ooggezondheid. Hij wil duidelijke en betrouwbare informatie leveren om lezers te helpen op de hoogte te blijven van belangrijke ontwikkelingen in het veld.