Kan ik contactlenzen online kopen?


9/04/2024 18:19
4 verschillende contactlenzen

Veel mensen kopen hun contactlenzen bij de opticien. Dit is volledig natuurlijk, omdat dit de plaats is waar men voor het eerst contactlenzen probeert en ontdekt welke contactlenzen en welke bril men nodig heeft. Maar wist je dat dat je eigenlijk online contactlenzen kunt kopen?

Koop contactlenzen online

Als je wat geld wilt besparen op je contactlenzen, kun je ze online kopen. Uit onze gegevens blijkt dat je doorgaans tot 50-70% op je contactlenzen kunt besparen als je ze online koopt. Je hoeft alleen je contactlensmodel online te vinden en je contactlenzen met de juiste sterkte te kopen. De sterkte en alle andere informatie staan op je contactlensendoosje.

Is het veilig om contactlenzen online te kopen?

Het is absoluut veilig om contactlenzen online te kopen. De contactlenzen die je online koopt, zijn precies dezelfde contactlenzen die je bij je opticien kunt kopen. Ze zijn daarom volledig veilig te gebruiken.

Is er iets waar ik op moet letten?

Als je contactlenzen online koopt, heb je waarschijnlijk geen afspraak bij je opticien. Dat betekent dat je zelf jaarlijks een oogcontrole moet regelen om ervoor te zorgen dat je ogen nog steeds gezond en fit zijn, en dat de sterkte van je contactlenzen geschikt is voor je ogen.

Dit is normaal gesproken een service die je gratis krijgt als je contactlenzen koopt bij je opticien. Wanneer je contactlenzen online koopt, moet je hiervoor zelf betalen, maar de kosten van een bezoek aan de opticien is niets vergeleken met wat jebespaart op je contactlenzen.

Moet ik contactlenzen online kopen?

Dat is helemaal aan jou. Als je dure contactlenzen gebruikt, kun je veel geld besparen door ze online te kopen. Aan de andere kant moet je iets meer tijd besteden aan het bestellen van je contactlenzen eens per jaar. Dus het is een beslissing die je uiteindelijk zelf moet nemen.

Referenties

  1. Is It Cheaper to Buy Contact Lenses Online or From the Eye Doctor?
  2. How to get contact lenses