Hoe te reizen met contactlenzen


7/04/2024 18:25
Vrouw in een luchthaven

Ben je van plan om te reizen met contactlenzen? We hebben alles voor je op een rijtje gezet. We bespreken verschillende dingen waar je aan moet denken als je op reis gaat met contactlenzen.

Voordat je vertrekt

Zorg ervoor dat je voldoende contactlenzen bij je hebt voor je reis. Het is beter om een paar extra paren bij je te hebben voor het geval je er een paar verliest of vast komt te zitten op je bestemming. Controleer dit een paar weken voordat je vertrekt, zodat je tijd hebt om meer lenzen te bestellen als je denkt dat je er niet genoeg hebt voor de reis.

Wanneer je vertrekt

Een goede tip is om je contactlenzen in je handbagage te pakken, samen met je bril. Op deze manier kun je zien, zelfs als je je ingecheckte bagage verliest.

Contactlenzen bij veiligheidscontrole

Sommige mensen vragen zich af of ze contactlenzen mee mogen nemen door een luchthavenbeveiligingscontrole. Het antwoord is - dat mag zeker. En hoewel er een kleine hoeveelheid vloeistof in elke lens zit, hoef je ze niet in een vloeistofzak te stoppen. Je kunt ze gewoon in je tas laten.

Droge ogen in het vliegtuig

Als je lang gaat vliegen, kan het nuttig zijn om je contactlenzen net voordat je aan boord gaat van het vliegtuig, of tijdens de vlucht uit te doen. De reden hiervoor is dat veel mensen droge ogen ervaren tijdens vluchten. Het is iets comfortabeler met een bril. Als je liever lenzen draagt, overweeg dan om wat oogdruppels mee te nemen om extra vocht aan je ogen toe te voegen en droge ogen te voorkomen.

Kan ik contactlenzen in het buitenland kopen?

Als je tijdens je reis door je contactlenzen heen bent, maak je geen zorgen. Je kunt je contactlenzen bijna zeker in het buitenland kopen. Zoek de dichtstbijzijnde opticien op en neem je contactlensdoosje mee, zodat ze kunnen zien welk merk je gebruikt. Je hebt heel waarschijnlijk de mogelijkheid om een nieuw paar in de juiste sterkte te kopen.

Conclusie

Er is geen reden om je zorgen te maken als het gaat om contactlenzen en reizen. Als je de tips die we hier hebben gegeven volgt, kan er weinig misgaan.

Referenties

  1. 10 Tips for Packing Effectively with Contacts
  2. Travelling with Contact Lenses